torstai 19. joulukuuta 2013

Falina-paattiin moottorin sovittamista

Näyttää talventulo viivästyvän ja olen käyttänyt lauhan kelin hyödyksi. Tarkoitukseni on saada paattiin moottori paikoilleen ennen pakkasia, jotta voin keväällä keskittyä puutöihin.


Löysin suulista tiheäsyistä mäntyä ja siitä aloitin koneelle veistelemään tukia. Kirves on mainio peli kaarevaan pintaan.


Kokemuksesta oppineena tässä vaiheessa ei vielä tervata, vaan ihan lopuksi puretaan kaikki ja tehdään kyllästys. Olisi muuten mies ja kaikki muukin ihan tervassa.


Kaksi traktoria helpottaa hommaa varsin mukavasti.


Kone menossa paikoilleen. Täytyy olla tarkkana, tuollainen satakiloinen kone murskaa puuosia helposti. Tämmöistä hommaa on hyvä tehdä yksistään, saa rauhassa miettiä tekemisensä.


Kone alustavasti paikoillaan.


Koneen paikka pituussuunnassa on pelkkä arvaus.


Pakoputkikin osuu kohdalleen ja jäähdytysveden sisääntulokin on hyvässä paikassa.


Aivan tuurilla kone on vannasputkeen nähden oikeassa linjassa. Taliboksin päähän teen tukilaakerin kun akselille tulee mittaa jotain 2,5 metriä. Akselista tulee kaksiosainen. Koneen päähän tulee pienen heiton sallina kumikytkin.



Tuli tuossa kannettua tuosta takametsästä siellä lojuneita puita pilkottavaksi. Toivottavasti ovat kuivuneet, ovat olleet siellä jo jonkin aikaa.


Aika biodynaamista polttoainetta. Ei muutakuin palasiksi ja pesään, hyvin palaa.

Ja aina on kuva koirosta paikallaan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti