keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Falina-paatin kunnostus

Falina on ollut odottamassa kunnostusta -06 syksystä lähtien. Olen peitellyt, siirrellyt, puhdistanut lumia ja kiinnitellyt pressuja kaikki nämä vuodet. Lupasin syksyllä saattavani haaveiluni päätökseen ja laittavani paatiin kuntoon syksyyn -14 mennessä.

Savotta ei ole kovin pieni.
Ensin piti saada kaikki hommat, jossa tarvitsee nosturia, valmiiksi. Sitten saada paatti suuliin. Laikkailin pressukatoksen, jonka olin hitsannut traileriin, pois.


Tuo Valmetti on hyvä peli siirtelyyn, voimakas ja näppärä.

Juuri mahtui trailerin leveyden puolesta ja pituuskin riitti suulissa. Aisa jäi törröttämään ulos, joten ovia ei saa kiinni. Oleellisena osana projektin onnistumista on paatin saaminen ulos helposti.

Sitten vähän vaurioiden tutkailua ja tekniikan rakentamisen suunnittelua.


















Kansi on hieman vaurioitunut, yksi lauta on noussut ylös.

 Keula törmäsi jossain siirrossa traileriin.

 Kyljet ovat hieman mustuneet.

 Ikkunan kehys on aika huonossa kunnossa.

Ylipäätänsä kansirakenteet ovat aika paljon kärsineet, mutta annan niiden olla. Yritetään ensin päästä vesille ja teen niille sitten jotain.


 Aika inhottavan näköinen sisänäkymä, tuo karkoittaa helposti luotaan.

 Ajattelin vaihtaa vaijeriohjauksen uudenaikaisempaan, mutta en taidakkaan. Tuo on niin hieno, ruorin takana on messinkikoneisto.

 Vannasputki ja akseli tulee teettämään paljon pohdintaa ja työtä.

 Kiinni ruostunut akseli. Joutuu irroittamaan peräsimen akselin ulos saamiseksi. Ei kiva homma yhtään. Mallailin kumilaakerillista osaa liukulaakerisen tilalle.

Onneksi on jotain sentään oppinut. Siivoa työmaa, on paljon helpompi aloittaa.
Sinne sitten pitäisi kone saada.

Moottorin sain puhallettua ja maalattua. Ei ole ihan pieni homma, ennenkuin tuo on saatu tuolta maalaamosta veneeseen ehjänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti