sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Tipuja

Toinen konehaudonta on mennyt melko huonosti, sähkökatkos, lämmityslampun hajoaminen ja lopuksi munakori romahti koneen pohjalle. Lisäksi kaikki viisi pronssikalkkunan munaa oli tyhjiä. Olin jo menettänyt toivoni saada poikasia.
No, onneksi toisin kuitenkin kävi.

Kaksi virkeää kalkkunan poikasta tuli, kolme lähes valmista poikasta menetettiin.


Ankanpoikasia tuli kolme ponnekasta ja yksi onneton, joka on kuitenkin päättänyt pärjätä ja vahvistunut kovasti. Kolme lähes valmista näitäkin menetettiin.





Nämä pekingin-ankat ovat suloisia ja kovin touhukkaita.


Yksi kääpiökanakin tuli. Haudontakone on toimiva, täytyy ennen seuraavaa haudontaa hieman parannella sitä. Seuraavaa kertaa varten on jo varattu hanhia, pronsseja ja toivottavasti saadaan myös omien kalkkujen munia runsaasti.

Suutarin kone jäi vuosia sitten nurkkaan, kun se lakkasi toimimasta. Sain toisen koneen varaosiksi, siitä sain myös alaosan, joka on poljettavaa mallia. Sähkömoottori ei mielestäni kuulu näihin, sen kanssa on vaikea ommella.


Alaosa oli melko heikossa kunnossa, joten ensin entisöin sen. Sain lisäksi osat tuon käsipyörän muuttamiseksi tuohon eteen. Nyt toimii ja on kiva käyttää. Täytyy opetella tuolla neulomaan, ei ole ihan yksinkertaista.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti